Περιγραφή
Bourbon whiskey από ένα από τα κορυφαία αποσταγματοποιεία του Kentucky.
Το Michter’s US*1 Bourbon από το αποσταγματοποιείο του Michter στο Louisville, στο Kentucky, παράγεται σε μικρές ποσότητες, που συνήθως “βγαίνει” από όχι περισσότερο από δύο δωδεκάδες βαρέλια.
Ο λόγος που κάνει το είναι απλός…Τα Michter’s σαν moto έχουν ότι «Δεν τους ενδιαφέρει το κόστος, άλλα να φτιάχνουν το καλύτερο δυνατό whiskey!»
Τι κάνει το Michter’s US*1 American Whiskey τόσο ξεχωριστό?
- Firecharred, νέα Αμερικάνικα λευκά δρύινα βαρέλια
- Βαρέλια που στεγνώνουν με τον αέρα φυσικά (18-36 μήνες)
- Toast τα βαρέλια πριν γίνουν charred
- Βάζουν το rye και bourbon στα βαρέλια σε λιγότερο ABV (51,5% αντί για 62,5% που είναι το industrystandard)
- Μεγαλύτερο “Angel’s share” από την θερμότητα μέσα στα rye και bourbon βαρέλια
- Ξεχωριστό “Chill filtration” για κάθε προϊόν
- Υψηλό ABV 45,7%
Πρόκειται για κορυφαίας ποιότητας whiskey, με γεμάτο σώμα, πλούσια αρώματα στην μύτη και στο στόμα. Αναδύει ένα εκφραστικό αρωματικό μπουκέτο, με πρωταγωνιστές την καραμέλα, τη βανίλια και τα αποξηραμένα φρούτα, αλλά και δερμάτινες νύξεις στο υπόστρωμα.